Call Us: +381 (32)322-137- Mail: eurocell@t-com.me

Petodnevni seminar u Zanatskoj komori.

Project Description

Na poziv Zanatske komore Crne Gore, od ponedeljka 13.aprila do petka 17.aprila održali smo seminar na temu Pravni I Ekonomski okviri za osnivanje I održivost preduzetništva u Crnoj Gori.
Čitav project finansirala je Zanatska komora iz Njemačke oblasti Koblenz,sa željom da se izdiže nivo preduzetništva I približi nom koji postoji u njihovoj zemlji.
Na malim I mikro preduzećima (do 50 I ispod 10 zaposlenih),leži ogromna snaga koja donosi ogroman profit u Njemačkoj,mobiliše ogroman broj ljudi u zapošljavanju I podrška je indutriji.
Posebna pažnja je usmjerena na zanatstvo čiji pripadnici ne samo da u okviru stručnih znanja njeguju praktičan rad I umjeće,nego su upoznati sa svim pravnim I ekonomskim okvirima I osnovama,kako bi spremno ušli u preduzetništvo I otvaranje sopstvenih firmi.
Bila nam je posebna čast I privilegija osmisliti cjelokupni dio seminara koji se upravo ticao te oblasti.Kroz petodnevni rad,polaznici su se upoznali sa svim pravnim formama koje naše zakonodavstvo nudi kada je u pitanju pokretanje privatnog posla.Iznijetu su seve karakteristike svake od formi,istaknute prednosti I nedostaci.Prošli smo sve faze u postupku registracije preduzeća,a zatim kroz ekonomski dio upoznali polaznike sa svim relevatnim propisima I nadležnostima inspekcijskih službi.Bavili smo se Ugovorima I šta oni znače u poslovanju,svim vrstama poreza I kako se njima upravlja,kao I instrumentima obezbjedjenja naplate I prepoznavanjem prvih znakova insolventnosti.

brojac poseta

Project Details

  • Date април 19, 2015
  • Tags

Response (1)

  1. gfactory
    април 19, 2015 at 18:57 · Одговори

    Prisustvovala sam raznim predavanjima,ali ovo iskustvo koje nam je priuštila Docent Ljiljana Popović Moškov,svojim naćinom prenošenja znanja je nešto što se ne zaboravlja.Tako tešku materiju,koja je nama polaznicima potpuno strana je na tako jednostavan način predstavila da sam ja oduševljena.Bravo,bravo bravo!
    Rada Radonjić-modni stilista

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to Top