Da li zbog ovih tajni uspješne žene imaju Karijere?

Uspješne žene predane su karijeri, puno rade te su pametne i snalažljive, ali postoji još nekoliko malih tajni zbog kojih su toliko napredovale
1. Strastvenost

Slavna plesačica Twyla Tharp napisala je u svojoj knjizi ‘Kreativna navika’ (The Creative Habit) kako sve vještine na svijetu ne znače baš ništa ako niste strastveni oko onoga što radite. Ako nema strasti, nema ni motivacije za pomicanje granica i stvaranje nečega novog, višeg i sve to uz osjećaj da uživate u životu.

2. Ne očekuju savršenstvo

Huffington Post piše kako su mnogobrojna istraživanja pokazala da težnja savršentsvu dovodi do velikog nezadovoljstva u životu i gubitka energije. Uspješne žene ne traže od samih sebe niti drugih savršenstvo, ali znaju da će sve odraditi na vrijeme. ‘Gotovo svatko dobije priliku napraviti nešto posebno u životu i ostaviti trag na ovome svijetu, ali previše se trudimo biti savršeni’, rekla je predsjednica tvrtke Barnard Debora Spar.

3. Šefica

Puno žena na visokim pozicijama kaže da je zapravo lakše što se više penješ po ljestvici, jer sam stvaraš pravila igre i imaš više kontrole. A kada imate više kontrole, imate veće šanse stvoriti dobre radne uvjete za sebe i svoje zaposlenike.

4. Podrška partnera

Uspješne poslovne žene imaju punu podršku svojih partnera ili su singl. Nijedna uspješna žena u braku ne može doći do svoje pozicije ako nema kvalitetnu vezu. U protivnom, najčešće dolazi do rastave, jer partner nema razumijevanja za ženinu karijeru i ambicije.

5. Vjeruju u sebe

Osnivačica USA Network, Kay Koplovitz, smatra da je važno vjerovati u sebe i svoj rad te da će na kraju doći nagrada za uloženi trud. Bez obzira na to koliko se neki poduhvat na početku čini nemogućim, trebate vjerovati u sebe i imati samopouzdanje.

6. Tko riskira – profitira

Svaka žena trebala bi se zapitati što bi učinila da se ne boji neuspjeha. Uspješne žene ne donose nepažljive odluke, ali se ne boje istupiti i riskirati kada smatraju da je to potrebno.

7. Prihvaćaju neuspjeh

Neuspjeh ne doživljavaju katastrofom i usporavanjem u karijeri, već još jednim kamenčićem na putu do uspjeha. Jedan od takvih primjera je kako su slavnu J. K. Rowling, autoricu priče o čarobnjaku Harryju Potteru, odbili u 12 izdavačkih kuća prije nego što je potpisala ugovor.

8. Redovna aktivnost

Uspješne žene brinu o svom izgledu i zdravlju. Redovno vježbaju, ali glavni cilj nije im da budu mršave. Znaju kako će iz sebe na taj način izbaciti sve frustracije i stres. Vježbanjem se stvara još više energije .

brojac poseta