Izvještavanje

Postaviti dobar sistem Izvještavanja znači „uštedu vremena“-a vrijeme je novac,znači „uštedu energije“-a energij nam je ograničena I znači kontrolu I vrednovanje nečijeg rada .Svjedoci smo da mnoge kompanije preferiraju usmeno izvještavanje,što nije dobro.Davanje I primanje usmenih informacija često je razlog nepotrebnog konflikta,jer mi mislimo I znamo što smo smo rekli,ali je druga strana imala I doživjela savim drugu percepciju toga što smo saopštili,ili nas iz bilo kojeg razloga nije ni čula.Koliko često ste čuli rečenicu :“Ne ti mi to nijesi rekao“ ili „Nijesi to tako saopštila i nemoj da me praviš ludim“…..

Deset dana prije nego što mora da počne ugradnja keramičkih pločica, arhitekta bira uzorak među onima koje su izložene u gradilišnom kontejneru. Šef pripreme čita telefonom ljudima u magacinu broj koji njemu liči na oznaku modela pločice. Pločice stižu direktno podizvođaču za keramiku, jer su svi u žurbi, i on počinje sa ugradnjom. Kada se, kroz tri dana, pojavi na gradilištu, arhitekta je očajan jer su u pitanju pločice u pogrešnoj boji.
Svako ima svoje objašnjenje. Šef pripreme: „Ja sam im rekao broj sa pločice i on je ok“. Šef magacina: „Ja sam ti poslao što si tražio“.
Problemi koji su nastali:Arhitekta: „Moj objekat je upropašćen, jer ste vi nesposobni!!“. Investitor: „Razbijajte pločice ili dajte popust!“.
Šef gradnje: „Ko će da plati razbijene pločice?“

Koliko izgubljene energije,vremena i živaca,a bez potrebe.Potrudite se I postavite sistem PISANOG informisanja (izvještavanja) u svojoj kompaniji.Neće to biti preveliko administriranja,a dobićete red i u svakom trenutku imati pisani trag o tome ko je što uradio I po čijem zahtjevu.Na taj način pratite i kontrolišete svoje saradnike I ne bacate svoje vrijeme na uzaludne rasprave.
Kad zakazujete redovne sastanke svog tima,unesite pravilo da se na sastanak dolazi sa kratkim pisanim izvještajem (najbitnije i konkretno).Što smo radili,Zašto nismo uradili i Što planiramo da uradimo?Sastanci će na taj način biti kratki i konkretni,a vi ćete dobiti mjerljive rezultate nečijeg rada.
Ukoliko ocjenjujete da Vam možemo pomoći da uvedete sistem Izvještavanja,naša saradnja se može ostvariti kreiranjem konkretnih Izvještaja(oblik I sadržaj)u kojima jasno definišemo:kada,kako I koje su to najbitnije informacije o kojima vas pisano treba izvjestiti Izvršni Direktor,Šef Nabavke,menadžer Prodaje,Šef Finansija,kadrovski referent I sl.
Za sva Vaša dodatna pitanja i dogovor stojimo vam na raspolaganju.Kontakt: eurocell@t-com.me

Iskustva naših klijenta..

brojac poseta